Cărămida de lut este cunoscută și se folosește de mii de ani, fiind un material de construcție și decorativ foarte popular în stilurile arhitecturale moderne din zilele noastre. Datorită cererii unui material decorativ, în unele situații cărămizile clasice nu pot fi folosite. În acest caz s-a adus pe piață cărămida aparentă. Aceasta este decorativă, ușor de folosit și se poate monta chiar și pe suprafețe deja construite.

Dacă totuși dorești cărămizi întregi, pentru construcție sau pavaj, acestea încă sunt disponibile. Dar dacă ai deja construită structura și dorești doar să o decorezi, cărămida aparentă este alegerea potrivită.

Cărămizile Klinker sunt arse la temperaturi foarte ridicate (de aprox. 1200°C) ceea ce le permite să reziste la apă, îngheț, radiații UV și substanțe chimice. Acest produs se realizează manual, artizanal, ceea ce limitează producția și dă o notă unică fiecărui element în parte. De asemenea, gama de culori pusă la dispoziție este una largă, iar aceasta se poate îmbina cu rosturi de nuanțe contastante, asemănătoare sau chiar fără rosturi, după cum se dorește, în funcție de proiect și stilul abordat.